Juiste diagnostiek bij MDL op de Stadspoli!

Patiënten met MDL klachten kunnen binnen twee weken terecht op de Stadspoli bij prof.dr. Masclee. Om een tweede consult op de Stadspoli te voorkomen is het belangrijk dat de huisarts van tevoren de juiste diagnostiek uitvoert. Zo is het bij buikklachten belangrijk dat Calprotectine in de feces bepaald wordt. Voor geschikte indicaties en diagnostiek klik hier.

Uitbreiding Gynaecologie op de Stadspoli!

Wegens grote vraag zullen de spreekuren Gynaecologie op de Stadspoli in Scharn per 1 augustus worden uitgebreid van 3 naar 4 per week. Naast de woensdagochtend en woensdagmiddag kunnen patiënten dan ook terecht op de dinsdagochtend en dinsdagmiddag. Op woensdagmiddag zal daarnaast om de week kaderarts C. Robertson haar spreekuur hebben. Voor indicaties zie bijgaand overzicht

Patiënten met rugklachten nu naar de Stadspoli!

Patiënten met lage rugklachten, die voorheen door u verwezen werden naar de Spine Poli, kunt u nu direct via TIPP verwijzen naar de Stadspoli in Scharn. De spreekuren worden door anesthesie en orthopedie volgens eenzelfde behandelplan uitgevoerd. Patiënten die alsnog terechtkomen op de Spine poli in het MUMC+ en geschikt zijn voor de Stadspoli, worden via omgekeerde triage, terugverwezen. Voor geschikte indicaties zie bijgevoegd profiel

Start Kaderarts Gynaecologie op Stadspoli!

Vanaf woensdag 7 juni zal huisarts Caroline Robertson starten met een spreekuur Gynaecologie op de Stadpoli. Voor de kaderarts is een apart indicatieprofiel opgesteld. Huisartsen kunnen op basis van de indicaties ervoor kiezen om hun patiënten naar de gynaecoloog of kaderarts te sturen. Deze keuze kan vermeld worden in de verwijzing bij “opmerkingen”. TIPP volgt dit op. Indien er niets vermeld staat zal de patiënt gepland worden op basis van indicatie.

Stadspoli start met MDL poli!

Vanaf woensdag 17 mei kunnen patiënten met MDL klachten terecht bij Prof. dr. Masclee op de Stadspoli in Scharn. Patiënten die door u verwezen zijn naar het MUMc en geschikt zijn voor de Stadspoli, zullen via omgekeerde triage, terugverwezen worden. U wordt indien dit plaatsvindt hiervan op de hoogte gebracht. Voor geschikte indicaties zie bijgevoegd profiel.

Juiste diagnostiek bij Urologie op de Stadspoli

Patiënten met urologische klachten (klik hier voor indicaties) kunnen binnen een week terecht op de Stadspoli. Een echo en flowmeter zijn aanwezig. Om een tweede consult op de Stadspoli te voorkomen is het belangrijk dat de huisarts van tevoren de juiste diagnostiek uitvoert. Zo is het bij een aantal indicaties belangrijk dat de patiënt een mictielijst meekrijgt en invult. Deze lijsten zijn hier te vinden.