Referenties

 

Hans Fiolet

directeur patiëntenzorg van Maastricht UMC+

“Patiënten ervaren de Stadspoli’s als prettig. Korte wachttijden, goede bereikbaarheid, kleinschalig en geen aftrek eigen risico. Voor artsen is dit ook een prettige manier van werken. Ze zien heel snel resultaat. Redenen genoeg om uit te breiden.”
(Uit: Nummer 1 2016)


Marjolein Kusters

huisarts in Maastricht

“Soms is het heel handig als de lijnen met de specialist kort zijn. Als ik twijfel of extra advies nodig heb van een specialist bij specifieke ziektebeelden waarmee ik als huisarts minder  ervaring heb, dan biedt de Stadspoli een veel snellere service dan de gewone poli. We krijgen binnen 24 uur een terugrapportage. “
(Uit: Praktijk 2016)


Daisy Vrijens

Uroloog van Maastricht UMC+

“Wij vinden de consulten hier een mooi initiatief, vooral voor onze patiënten. Omdat de lijnen veel korter zijn, heb je op een andere manier contact met je patiënten. Je zit hier niet met een witte jas aan en je hebt veel meer tijd voor een consult dan in het ziekenhuis. Dat werkt plezierig.”
(Uit: Praktijk 2016)


Annemieke van Hees

Manager integrale zorg bij VGZ

“Verplaatsing van tweede naar eerste lijn levert echt forse besparingen op. En voor de patiënt is het prettig. Het scheelt hem de reis naar het ziekenhuis én het consult telt niet mee voor het eigen risico.”
(Uit: Nummer 1 2016)


Ron Winckers

Ondernemer en patiënt op Stadspoli

“In het ziekenhuis moet je vaak lang wachten voor je aan de beurt bent, het zou betekenen dat ik mij zelf een paar uur moet uitroosteren.”
(Uit: Volkskrant 2014)