Acties Stadspoli reducering “no show”

In de vorige nieuwsbrief hebben we laten weten dat de huisarts geïnformeerd wordt als een patiënt de ingeplande afspraak annuleert of zonder bericht niet verschijnt voor de afspraak op de Stadspoli. Er zijn ook aanvullende afspraken gemaakt met Tipp en de zorgverlener waar we de huisarts over willen informeren zodat op de hoogte bent, mocht u vragen krijgen van uw patiënten.

1.        Tipp heeft haar communicatie, zowel telefonisch als schriftelijk aangepast. Er wordt altijd en nadrukkelijk gemeld dat een patiënt zich bij verhindering tijdig moet afmelden.

2.        Patiënt ontvangt 76 uren voorafgaande aan de afspraak een herinnering via de mail en SMS.

3.        Als een patiënt afbelt bij Tipp informeert Tipp u via de mail over deze annulering.

4.        Als een patiënt niet komt opdagen zonder bericht vooraf zal de specialist proberen telefonisch contact op te nemen met de patiënt. Bij gehoor zal de specialist u een schriftelijke terugkoppeling/advies geven van dit telefoongesprek via de gebruikelijke route.

5.        Bij geen gehoor zal de Stadspoli u informeren over deze no show via een Edifact bericht.

6.        Als een patiënt zich bij herhaling niet of niet tijdig afmeldt kan dit consequenties hebben voor de continuering van de behandeling op de Stadspoli. Dit wordt eerst besproken en gecommuniceerd met de verwijzend huisarts.